Velg en side

Det er viktig å øve, uansett hva det er man øver til. Øving gjør en bedre til det man driver med, øving vedlikeholder ens evner til det man gjør og øving er også en del av hobbyen man har. Øving er gøy, og det skal også være gøy – i tillegg til at man gjerne skal få litt ut av øvingen. Når dere øver på banjospillingen er det derfor viktig at dere fortsetter å ha glede av det, og at man ikke blir lei. For det kan nemlig skje at man blir lei dersom man bruker alt for mye tid på øving, og ikke passer på seg selv også. 

I denne artikkelen har vi derfor samlet sammen de beste tipsene til hvordan du får mest mulig ut av øvingen. Dette er ment som noen tips som du kan ha i bakhodet når du øver, sånn at du kan ta mest mulig vare på deg selv. 

Slapp av mellom slagene

Øving kan ta både mye tid og mye energi fra oss. Det er derfor viktig at man også husker på å ta noen pauser innimellom. Holder man på med en ting for lenge vil det føre til at man mister fokus og konsentrasjonen etter hvert. 

Ta deg derfor noen pauser og gjør noe helt annet i noen minutter. En ting du kan gjøre for å koble helt av er å spille på nett. Det finnes i dag mange nettcasinoer som lar deg spille hva du ønsker av forskjellige spill. Mange av dem kommer også med mobilspill, sånn at du helt enkelt bare kan dra opp telefonen, spille noen minutter og være klar til øving igjen. 

Hvis du tar deg en litt lenger pause kan du finne noe du kan strømme på TV. Det som er så positivt med den digitale utviklingen i dag, er at strømmetjenester lar deg se akkurat det du vil når du vil. Du er derfor ikke avhengig av at det går noe bra på TV på det øyeblikket eller at du må sjekke TV-programmet. 

Slapp av og pass på deg selv

Har du noen gang testet mindfulness? Det handler rett og slett om måter å koble av på. Hvis du føler deg stresset så kan mindfulness være verdt å teste. Det kan handle om alt fra å bygge modellbiler, strikke, lage mat, fargelegge bøker – så lenge du driver med noe som krever tankene dine på en positiv måte. Det er bedre å tenke «den biten skal plasseres der», da det fyller hodet ditt, blokkerer ut stressende tanker og lar deg slappe av. 

Vær til stede i øvingen

Det er også viktig å huske at når du øver skal du være til stede i øvingen, og når du tar pauser skal du ta tankene helt bort fra øvingen. Det finnes mange gode tips på nett til hvordan man best mulig kan forbedre konsentrasjonen og fokus, enten det er snakk om øving til banjo, jobb, skolearbeid eller noe helt annet. Et eksempel på et godt tips er å sørge for å øve eks. 45 minutter, og så 15 minutter pause. Dette viser seg å være en svært effektiv arbeidsmetode. Det fordi man hele tiden vet at man har en pause eller noe annet å se frem til, og da er det enklere å leve seg inn i øvingen mens man holder på med det.