Velg en side

Når det kommer til det å velge et instrument er det mange forskjellige ting som spiller inn på hva det beste ville være. Dine egne interesser og ønsker vil selvsagt alltid være de viktigste tingene, men når dette er sagt er det også noen innspill som kan gjøre det enklere for deg å velge. Strengeinstrumenter er noe mange velger, men ett av de instrumentene som virkelig har opplevd økt popularitet den siste tiden er banjo. Det er et instrument som har vært glemt alt for lenge, men som endelig har fått sjansen til å skinne igjen.  

Hvis man har fulgt med på utviklingen innenfor populærmusikk de siste fem til ti årene kan man se at det har skjedd veldig mye, både i forhold til hvordan vi forholder oss til musikk og forskjellige sjangere, hvilke instrumenter som blir brukt i musikken og ikke minst hvordan mange ønsker å være en del av denne bransjen. For med endringene i sosiale medier har det blitt enklere enn noensinne før å finne det rette publikummet sitt, og her er det mye å hente hvis man vil lære seg et instrument. Sider som Danmusikk.no selger i dag alle typer instrumenter, noe som gjør det enkelt å finne noe som passer for akkurat deg og dine ambisjoner – og du finner selvsagt en banjo der også, i tilfelle det er noe du er interessert i å velge. 

Et lite instrument med stor historie 

Banjo har blitt et svært populært instrument i løpet av de siste årene, men dette er faktisk et instrument som har mye lengre historie enn dette. Som et instruments som brukes hyppig i både folkemusikk, countrymusikk, men også både pop og rock, er dette et instrument som på mange måter har et stort potensial. Men til tross for denne brede historien var det Afroamerikanere som først laget instrumenter som lignet på banjoen, noe som er en viktig del av instrumentets historie som sjeldent blir snakket om – til tross for den enorme betydningen instrumentet har hatt for Amerikansk musikk. 

Det er et spennende instrument med masse muligheter som er ganske enkelt å lære seg og gir deg massevis av spennende læring og skaperglede. Så hvis du vil ha et strengeinstrument med litt mer kant og historie er en banjo det rette valget for deg! Dra og prøv den i butikken – men bare hvis du er åpen for å potensielt bli forelsket.