Velg en side

De fleste har en gang i barndommen drømt om å bli en superstjerne, en rockelegende eller en musiker som alle misunner for sine ferdigheter med gitaren. Noen kom hele veien til suksess, andre spiller musikk på fritiden og på hobbybasis, mens andre stoppet mens leken var god.

Men banjo sier noen, hva med den. Det finnes gode grunner for å begynne med denne lillebroren til den vel så kjente gitaren. For ikke er den bare liten og lett, den har mange andre fordeler med seg.

  • En banjo er for de fleste noe helt nytt. Banjo kom til Amerika med slavene, og brukes i dag i mange sjangre verden over. Likevel er det ikke så mange som spiller banjo profesjonelt i Norge ennå.
  • Med banjoen kan man ta verden med storm. Det er ikke så mange som bruker banjo i pop-musikken, men har man en god ide, så hvorfor ikke bruke banjo når man tar de første stegene mot suksessen.
  • Banjo er et lite lett instrument som man kan dra med seg overalt. En banjo er så liten at den får plass på hattehylla eller i bagasjerommet. Det er ikke noe problem å bære den på ryggen rundt om i byen eller til øving på lokalet.
  • Liker man bluegrass eller dixieland, så er banjo et av de viktigste instrumentene som brukes. Da er det like greit å starte før enn senere.
  • Hvis man liker den amerikanske kulturen fra tidlig på 1900-tallet, med sørstatlig bondekultur og folkemusikk, så er banjo et instrument som passer perfekt.
  • Liker man raske takter og hurtig spill, er banjoen utmerket til akkurat dette formålet. Dersom man vil komme i Guiness Rekordbok for raskt spill, må man klare over 210 slag per minutt.
  • Vil du bli en old-timer banjospiller, så er banjo det første og eneste instrumentet man trenger å benytte seg av. Old-time er den første sjangeren som musikerne spilte før i tida, og når banjoen ble introdusert, passet den perfekt inn i lydbildet.
  • Vil man få oppmerksomhet blant jentene, kan banjo være en smart vei å gå. Alle spiller jo allerede gitar, piano eller trommer, og dukker man opp med en banjo på festen, vil man fort se at interessen skifter med en gang.
  • Det er mange forum på internett hvor man kan lære banjo. Derfor trenger man ikke bekymre seg for at det skal bli vanskelig å lære seg instrumentet eller få inspirasjon fra andre banjoister.
  • Spiller man banjo passer man rett inn i på en countryfestival eller en cowboy og cowgirl-fest. Man kan gå med Boots, dongeribukse og en tøff skjorte. Man blir en skikkelig mann dersom man spiller banjo.

Gitaren er noe nesten alle begynner med før eller senere (i hvert fall en eller to i hvert band), og det er lite nytenkende og spennende. I stedet kan banjo skape et helt nytt lydbilde og få en oppmerksomhet man aldri trodde var mulig.

Banjoen gjør at man slipper å drasse med seg den digre gitarkassen, og i stedet enkelt ta den under armen og farte av gårde enten det er på sykkelen eller på bussen. Det er så mye enklere å ha med en banjo å gjøre.

Når gitarkameratene dine sliter med å få damenes oppmerksomhet, er det fordi du er i samme rom. Omringet av damer og beundrere på alle kanter, er det bare å klimpre i vei på banjoen du alltid drømte om.