Velg en side

Cedar Mountain Banjo er en liten gründerbedrift som startet opp på 90-tallet i USA. Ekteparet med den store interessen for treverk og banjo med åpen rygg ble etter hvert et samlingspunkt for entusiaster og interesserte verden over. Det tok ikke lang tid før de beste banjoistene fikk øynene opp for det utsøkte håndarbeidet og overlegne lydbilde banjoene hans gav. I dag bruker flere av de mest kjente banjoistene deres instrumenter.

 

  1. Denne banjoen er blanding av forskjellige stilarter, med tradisjonelt design og estetisk lyd. Banjoen av lønnetre gir en fullendt rund lyd i sin klassiske Mastertone utsmykking. Denne banjoen passer utmerket til bluegrass.

 

  1. Bella Rosa. Denne flotte banjoen er perfekt for en rekke stilarter. Den kombinerer klassisk design og et raffinert lydbilde, og er enkelt og greit elegant. Den gir en kraftig, skarp tone. Dekorert med roser rundt om på banjoen, er banjoen Bella Rosa perfekt for viderekomne.

 

  1. Denne er en elegant men flott banjo, håndlaget av CMB. Denne er laget med både lønn og mahogni. Med deilige detaljer og klassisk utseende tar denne banjoen spillet til et høyere nivå. Den gir en herlig lyd som skapes av den åpne ryggen, den lange halsen og de små detaljene.

 

  1. Banjoen er fantastisk, og har fått inspirasjon fra den hawaiiske arkitekturen. Den er resultat av funksjonell og rustikk design. Den er laget av lokale tresorter og er den mest økologiske banjoen. Lønnetre, kirsebærtre og valnøtt er valgt som konstruksjonsvirke.

 

  1. Vintage Line Model L. Denne retroutgaven av banjo samler det klassiske utseende med CMB sitt. Dette er Lo Gordons signaturutgave, gründeren som startet det hele for over 20 år siden. Siden den gang har salget bare gått en vei.

 

  1. Jubilo Line. Denne er designet for de som har avansert til et høyere nivå. Den er laget med tolags lønn –og kirsebærtre, med matchende hals og stemmepinner. Man kan velge forskjellig lengde på halsen, mellom broene og størrelse på tone-ringen. Dette er første i en rekke utgaver.

 

  1. Brainjoen er en spesialutgave i Jubilo Line-serien, som er et resultat av et samarbeid mellom CMB og Josh Turknett. Den er håndlaget i USA og er et kvalitetsinstrument til en rimelig penge. De fleste materialene brukes også på Brainjoen, i tillegg til rosentre.

 

CMB tilbyr også såkalte banjoukuleler og banjomandoliner. Dette er instrumenter som anses for å være på et høyt nivå for profesjonelle aktører, som gir en ekstremt god lyd. Her finner man noe for alle typer av banjospill.

Alle banjoene til CMB kommer med livstidsgaranti på materialer og håndarbeid. Dersom man er interessert i Cedar Mountain Banjo sine produkter, kan man handle fra denne nettsiden, eller ta kontakt direkte.

Dette er alle nåtidens banjoer med røtter tilbake i tiden, bygget med de beste materialene og de beste håndverkerne. Banjoene er laget med kjærlighet og et øye for et elegant design, samtidig som de er konstruert med tanke på at lydbildet skal være av ypperste klasse. Banjoene til Lo Gordon spilles på av de beste utøverne i verden, men er overkommelig for vanlige folk. Gjennom hardt arbeid, utsøkt håndarbeid og ikke minst lang erfaring har CMB fått et rykte på seg som en av de beste banjo-makerne på markedet.

Banjoene fra CMB er et eksellent instrument man kan spille opp til dans med, samtidig som det er en flott pyntegjenstand i hus og hytte. Alle eiere av en CMB-banjo vet at de har gjort et godt valg.