Velg en side

Det er mange ulike måter å lære seg banjo på. Noen folk tar akkordene tvert, mens noen foretrekker en video der man ser på fingerspillet og hører på læreren. Det er som sagt like mange måter å lære seg banjo på, som det er banjoister. Det kommer også an på hvilken stilart man vil spille, men uansett hva man spiller, så er det noen nettsider som skiller seg ut.

Det er ikke alltid ren terping er godt nok, og derfor er det kjekt å kunne få impulser utenfra. Internett er perfekt fordi her kan synspunkter fra hele verden bli lagt ut. Kanskje sitter noen der ute på unik informasjon eller nye måter å tenke på.

Banjo Hangout

Banjo Hangout er en nettside som har alt mulig som handler om banjo.  Det er rett og slett det største banjo-fellesskapet i verden, i hvert fall på internett. Her finner man forum, anmeldelser, noter, lydklipp og videoer. I tillegg har siden et stort arkiv med musikk, blogger også videre. I forumet blir man kjent med andre likesinnede, og da kan man både knytte vennskapsbånd og lære mye nytt. Samtidig finner man lenker til andre sider som er perfekt for banjo-entusiaster.

Og best av alt, det er gratis å bli medlem og opprette en konto.

Youtube er en nettside hvor folk kan legge ut stort sett hva de vil. Videoer, læringsplattformer, humorinnslag også videre. I tillegg er det mange som er glad i banjo og musikk som legger ut videoer, sanger og annet som handler om banjo. Enten man vil lære seg å spille banjo, finne musikk som bruker banjo eller annet, så er Youtube internettsiden for deg. En kanal som mange nybegynnere bruker er Jody Hughes-kanal. Her blir det stadig lagt ut nye videoer om hvordan man skal begynne å spille banjo, grep, utstyr også videre. I tillegg har han en blogg som er full av råd og tips. Siden har allerede nesten 1000 abonnenter, noe som er helt gratis. På Youtube kan man også lage sine egne spillelister, hvor man kan samle alt man ønsker innenfor banjo-spillets verden.

Tony Trischka

En annen meget god nettside er å følge Tony Trischka på ArtistWorks.com. Det er rett og slett en banjoskole på internett. Her vil man få den aller beste opplæringen og vil etter en stund kunne kalle seg en banjoist. ArtistWorks har en rekke program, ikke bare for banjospillere, men alle typer strengeinstrument. Med fri tilgang til et enormt bibliotek som inneholder hundrevis av banjo-videoer og ikke minst intervju med eksklusive gjester, kan alle studentene ta del i Tony Trischkas verden. Det som skiller denne siden ut fra andre sider er at man som student kan sende inn egne videoer slik at man kan få tilbakemelding direkte fra Tony selv. Man begynner på et lavt nivå, og går oppover til fingerspill og klimpring og ulike stilarter. For en liten innbetaling, vil man være i de beste banjohender når man registrerer en konto hos banjoisten Tony.

Det er ingen tvil om at å lære seg å spille et instrument tar langt tid, jevnlig trening hver dag, men med gode hjelpemidler, slik som de nevnte ovenfor, så kan veien til målet bli adskillig bedre. Internett er den nye arenaen for læring, og det er egentlig ikke grenser for dette mediet som brukes av nesten alle. Med nyttige plattformer for utveksling av erfaringer og læring, kan mange flere lære seg ting de aldri hadde trodd de skulle lære seg.