Velg en side

Banjo er kanskje ikke det instrumentet som spilles av flest og den særegne lyden av instrumentet er gjerne enten elsket eller hatet av lytterne. Instrumentet skaper derimot en særegen lyd og melodier som ikke kan gjenskapes av andre instrumenter, noe som også gjør at mange liker banjomusikk godt.

Med god bakgrunnsmusikk kan ethvert spill bli enda litt morsommere å spille og selve spillopplevelsen blir fort noen hakk bedre med riktig musikk. For de som er ekstra begeistret for banjoen har vi derfor funnet et par utvalgte spill hvor man kan nyte tonene fra banjoen i bakgrunnen mens man spiller.

Banjo-Kazooie og Banjo-Tooie

Blant de kanskje mest kjente spillene som har brukt instrumentet mye i bakgrunnsmusikken finner vi Nintendo 64 spillet Banjo-Kazooie og oppfølgeren Banjo-Tooie. I spillet styrer man bjørnen Banjo og fuglen Kazooie på et eventyr for å redde Banjos søster, som har blitt kidnappet av spillets skurk, heksen Gruntilda. Plattformspillet er skapt av spillutviklerne Rare og ble utgitt av Nintendo i 1998.

Spillet har en enkel og morsom bakgrunnsmusikk som er lett å like og banjoen har blitt ekstra mye brukt for å lage de fengende melodiene. Musikken er komponert av skotske Grant Kirkhope, som også har komponert musikk til flere andre kjente Nintendo spill.

Bonanza

Et litt annet type spill som også har brukt banjo til bakgrunnsmusikken er spilleautomaten Bonanza, som kan spilles hos Mr Green online kasino. Her er det om og gjøre å spinne hjulene til man får symbolene til å danne vinnerrekker som gir gevinst. Spillet er utviklet av Big Time Gaming og har god gammeldags gruvedrift etter gull og edelstener som tema. For spillets tema kan man si musikken passer utmerket, men den noe intensive banjo-spillingen kan nok for noen bli litt masete i lengden.

For en ekte banjo-elsker vil musikken derimot være midt i blinken og kan bidra til å gjøre underholdningen enda bedre. Bakgrunnsmusikken ble i tillegg laget av sjefen for BTG selv, som også er en ivrig banjo entusiast. Her kan man derfor slå to fluer i en smekk og både høre på musikk man liker, samtidig som man kan vinne penger mens man spiller. Kanskje kan du bruke premien på en egen banjo, dersom du ikke allerede har sørget for å kjøpe deg en.

Yooka-Laylee

Også dette er et plattformspill hvor Grant Kirkhope har vært med å komponere musikken og dette høres også dersom man er kjent med musikken fra Banjo-Kazooie serien. Bakgrunnsmusikken er flere steder relativt lik og man kan ofte høre banjoen spilles på i bakgrunnen. I spillet styrer man en kameleon ved navn Yooka og en flaggermus, Laylee, og forsøker å forhindre at all verdens litteratur kommer i hendene til skurken Capital B.

Spillet ble utgitt i 2017 og minner mye om Banjo-Kazooie serien, som også har ført til at det har blitt gjort en rekke sammenligninger mellom de to spillene. Liker man banjomusikken fra Banjo-Kazooie vil man mest sannsynlig også like musikken i Yooka-Laylee.