Velg en side

Mange banjo-spillere er også pasjonerte hundeeiere. Det ligger nok i en banjo-entusiasts natur å være engasjert. Ettersom banjo-musikk er ganske så følelsesrelatert er det ikke unaturlig å også knytte seg til en hund. Men med frakt av både banjo og hund et det noen ting man bør tenke på.

For når du er på tur er det selvfølgelig meningen at både banjoen og hunden kommer helskinnet fram. Banjo + hund i baksetet er ikke nødvendigvis den beste kombinasjonen. Mens banjoen klarer seg normalt best alene, er nok et hundebur det beste for hunden.

Hva slags hundebur er best?

Du tenker kanskje at et hundebur er et hundebur, men en viss forskjell er det. Først er det selvfølgelig størrelsen. Hunder har flere variasjoner i størrelse enn oss mennesker, og det må det tas hensyn til. Noen mener at en ekte banjohund må tilhøre en av de store rasene. Da kommer du heller ikke utenom et stort bur. Til det bør du også ha en stor bil.

Når det er sagt, finnes det også små banjohunder. Banjo-miljøet er preget av mangfold. De små er nok også mest praktisk dersom du ikke har så stort kjøretøy.

På nettstedet Billige-hundebur.com ser du utvalget av store og små hundebur. Der er det også mulig å søke opp bil-modellen din for å se om det er noen bur som passer spesielt til denne. 

Ivareta sikkerheten på tur

Med et godt tilpasset og festet hundebur er du godt rustet. Skulle det skje en oppbremsing eller i verste fall en kollisjon, vil ikke hunden fare framover. Selv en liten mops på to kilo vil utgjøre hele 80 kilo når den fyker fram etter at du har kollidert i en fart av 50 kilometer i timen, i henhold til If forsikring. Du vil helst ikke tenke på det som kan skje hvis det skjer i større fart med en diger hund.

Hundeburet er den fremste anbefalingen for sikring, ifølge ekspertisen. Men de kan til nød godta en hundesele. Disse kan være litt vanskelige å tilpasse, og har heller ikke scoret på langt nær like godt som hundebur i kollisjonstester.

Kos dere på tur

Det innebærer hyppige pauser for strekk, inntak av vann og kanskje slå et par strenger på banjoen. En liten godbit er heller ikke å forakte.

Og husk for all del å ha nok cd-er med banjo-musikk i hanskerommet. I motsatt fall vil selv den korteste etappe føles for lang.