Velg en side

Spill trenger ikke å være handlingsbaserte eller noe særlig interaktive for å være spennende. I blant er det greit å koble litt av, og spille de mer tradisjonelle spillene vi alle kjenner til. I denne korte oversikten så vil vi se litt nærmere på en rekke spill, og hvordan disse kan hjelpe deg med å finne roen i en ellers stressende hverdag. Har du øvd noen timer på banjoen allerede? Da kan denne listen hjelpe deg med å finne et godt alternativ.

Kortspill og Yatzy

‘Alle’ har spilt kortspill. Enten det var vri-åtter med besteforeldrene på hytta, eller klespoker med venner på et nachspiel, så kjenner man igjen den taktile følelsen av å holde en bunt på 52 kort. Dette er muligens den roligste spilleformen som vi kjenner til, og i kombinasjon med klassikeren Yatzy har man sikret seg en rolig kveld med familie og venner. Kabal er en utmerket form for kortspill, der man heller ikke trenger noen motstandere. Sunt vil det også være å koble av skjermen i noen timer. 

Poker og bingo

Spennende? Ja. Rolig? Det vil variere. Men det kan være rolig, og spesielt de dagene du klarer å holde deg kald og spille med litt lavere beløp. Undersøk ulike strategier og forsøk å finne metoder som er anerkjent og brukt av mennesker over hele verden. Bingo og poker er relativt rolige former for denne typen underholdning, og tar gjerne noe lengre tid enn andre, innsatskrevende spill. Ønsker du å ha masse spill å velge mellom, så er live casino på Bingo.com et flott valg. Her setter man inn en sum, og kan fritt hoppe fra spill til spill. Alt fra automater til bingo. 

Sjakk og brettspill

Av spillene på listen, er sjakk utvilsomt det mest prestisjefylte valget. Den norske verdensmesteren Magnus Carlsen har hatt enorm suksess med sjakk som fulltidsjobb, men for han er trolig ikke sjakk en rolig geskjeft. Det kan det være for deg! Du trenger ikke å ha noe tidspress, og kan spille mot en god venn, eller en datamaskin: det er opp til deg! På listen er det vel de innsatskrevende spillene – og sjakk – som er de morsomste å være god i. Dette er siden Yatzy og enklere kortspill i stor grad er basert på flaks. Så kan man selvsagt finne seg et spennende brettspill. Her er Monopol, Operation! og Diamanten flotte brettspill. Sistnevnte er en klassiker som setter litt inntrykk og mange husker fra barndommen. Nrk.no har en liste over 12 spennende brettspill for hele familien. Her finner du garantert flere spill du aldri har hørt om før!

Dette har vi gått gjennom!

  • Kortspill og Yatzy er fantastiske utgangspunkt for rolige kvelder. Ta med hele familien, om du vil! Det beste med slike typer spill er trolig det at man får koblet av tv- og pc-skjermen i noen timer.
  • Poker, bingo og lignende spill kan oppleves som rolige, hvis du bestemmer deg for det. I tillegg kan man undersøke strategier og lese tips og triks fra de som virkelig kan det. Spesielt gjelder dette for poker og lignende spill.
  • Sjakk og brettspill: Her får man koblet skikkelig av. Bruk litt tid på å finne et spill som er både utfordrende og gøy for hele familien. Sjakk er på sin side et morsomt spill og fantastisk hjernetrim!