Velg en side

Vi lever i en stadig travlere verden og med tiden har vi blitt vant til at våre omgivelser er fylt med mye støy. Uansett om vi går i parken, handler på supermarkedet, er på kontoret eller hva det måtte være, hører vi høye lyder. Det hjelper ikke å komme hjem, for der er det heller ikke lydløst, særlig om man har barn og derfor har vi alle har godt av å koble helt av og stenge omverdenen ute en gang iblant. Mange liker å ta på seg et headset for å lytte til beroligende musikk mens de lukker øynene og går inn i en slags transe, og det er her banjomusikken kommer inn i bildet. 

Mange ser dessverre på banjomusikk som støy

Selv om mange nekter å tro det, er faktisk banjomusikk ikke noe mer støyende enn musikk fra andre musikkinstrumenter. Dessverre lever myten om at banjomusikk kun dreier seg om å spille raskere enn det fingrene klarer i beste velgående. Etter generasjoner med heseblesende rask bluegrass som dominerte publikums oppfatning av banjo, kan det være lett å forstå hvorfor denne myten eksisterer. Sannheten er at moderne banjomusikk består av myke harmoniske toner som passer perfekt til avslapning, eller når man trenger å konsentrere seg. Bare hør på denne videoen:

Prøv for eksempel å lytte til banjomusikk neste gang du spiller hos https://www.casinospill.club/ eller studerer til en viktig eksamen. Da vil du oppdage hvor lett du kommer inn i en god «flow» som lett kan vare i flere timer. Dersom du lider av søvnløshet kan litt banjomusikk en halvtime før du legger deg gi kropp og sjel det som trengs, for å oppnå en dyp og avslappende søvn.

Skulle du ennå ikke ha noen omfattende kjennskap til den fantastiske banjomusikken, kan du ta det helt med ro. Det finnes så mye flott banjomusikk av høy kvalitet der ute at man ikke trenger å lete lenge for å finne noe som klinger. På internett, og spesielt på YouTube, vil du finne mye bra fra både norske- og internasjonalebanjoartister. Spotify har også en fyldig portefølje for banjoelsker. Med litt research vil du fort få en omfattende innsikt i hvilke stilarter som finnes i banjomusikkens verden og med det hva som er verdt å lytte til og den spennende reisen banjomusikken har vært gjennom for å behage det moderne øret.

Gi banjoen en sjanse

Vi tør å påstå at det finnes banjomusikk for alle typer anledninger fra fest til begravelse. Hadde bare flere bilister satt på banjomusikk på anlegget, så ville det å sitte fast i rushtrafikken, til og fra jobb, vært noe man så frem til. Når man er på jobb i et åpent kontorlandskap med høylytte medarbeidere, vill harmonisk banjomusikk på øret ta oss til en verden der fokuset ligger i å få arbeidsoppgavene unnagjort. Dessverre er det få av oss som har oppdaget den magiske kraften som bor i dette flotte instrumentet. Gamle fordommer er en av forklaringene, men også det faktum at populærmusikken får dominere og definere det som spilles på radio og i andre plattformer. Banjosjangeren er fortsatt liten, men den vokser raskt, så vi får bare håpe at enda flere blant oss får opp øynene, og ørene, for banjoen.