Velg en side

Å ha et eget musikkrom er en drøm for mange, og det kan være mange fordeler med et dediker musikkrom. Hvis det mot formodning er slik at andre medlemmer i familien ikke setter pris på musikken, da er kanskje et eget rom obligatorisk. Uansett kan det være deilig å trekke seg tilbake til et rolig sted og nyte banjospilling og annen kreativ aktivitet

Oppgrader belysningen i kjellerrom

Særlig i litt eldre boliger så finnes det ofte godt om plass i for eksempel kjeller og loft. Når man skal innrede slike områder bør man selvfølgelig rådføre seg med fagfolk, men å oppgradere belysningen er ofte mulig å gjøre selv. I dag finnes det et stort utvalg av forskjellige lys rør, og det er spesielt LED lysrør som begynner å etablere seg i markedet. I noen armaturer kan det fortsatt være best med klassiske lys rør, men det er altså mulig å bytte ut vanlige Osram lysrør mot andre lyskilder.

Det er viktig å sette seg inn i hvilke typer lysrør som kan byttes ut med LED, det er ikke alltid like enkelt som når man bytter ut vanlige lyspærer. Lysstoffrør har andre komponenter i armaturene, på lik linje med mange downlights. Uansett så er det da mulig å lage et hyggeligere rom med enkle grep, med mykere og varmere lys.

Pass på fuktigheten i kjellere

Fukt er et stort problem i mange boliger, og det gjelder særlig i kjellere med dårlig eller gammel drenering. Det finnes ingen enkle løsninger på fukt, og det er særs viktig at man lar fagfolk ta seg av analyse av fuktproblemer, men å i hvert fall måle og følge med på luftfuktigheten er viktig. Det er for så vidt enkelt å kjenne følelsen av rå og fuktig kjeller, men invester i en enkel fuktmåler og eventuelt en avfukter.